Bedrukken

Beste klant,

Zoekt u een bedrukker voor de kleding van uw bedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij specialiseren ons in de transferdruk (ook wel foliedruk genoemd), en in de full-colordruk.

Als u niet bekend bent met deze technieken, kan u hieronder kort lezen wat zij inhouden. Mocht u al wel van één of beide technieken afweten, kan u beneden deze pagina kijken wat de opties zijn.

Folie- of transferdruk

De meest gangbare vorm om kleding en textiel te bedrukken is de foliedruk.

Bij een (transfer)foliedruk snijden wij uw ontwerp eerst uit op vinyl. Dit wordt zorgvuldig uitgepeld waardoor er een soort sticker ontstaat. Deze stickers worden vervolgens bedrukt door middel van een hittepers, zodat de lijm van de transferfolie in het textiel trekt.

Voor- en nadelen transferdruk

Met deze druktechniek trekt de bedrukking in het textiel, waardoor deze goed vastzit wanneer de folie weer afkoelt. Deze techniek voorkomt ongevraagde lijntjes of lijmrestjes. Wel is het zo dat de kleding over het algemeen niet heter gewassen kan worden dan 40 graden.

Full-colordruk

Full colour zeefdruk op t-shirts is niet te vergelijken met transferdrukken. In plaats van bedrukking in het CMYK-kleursysteem wordt het ontwerp gewoonlijk omgezet in zes tot en met twaalf PMS kleuren. De PMS kleuren worden vervolgens over elkaar heen gedrukt. Slechts enkele drukkerijen in Nederland en België beheersen deze techniek tot in de puntjes, waaronder wij.

Voor- en nadelen van full-colordruk

Kleine kleurafwijkingen bij zeefdruk in full colour zijn in principe niet te voorkomen. Uw ontwerp wordt immers vertaald naar een ander kleursysteem.

Het grote voordeel van full colour zeefdruk is de duurzaamheid van de print. Uw print gaat langer mee, ook met vele wasbeurten. Deze is vele malen beter dan bij transferdruk. Transferdruk wordt door vele andere drukkerijen gebruikt voor full colour afbeeldingen.

Kleding

Bedrukken

Bedrukking per kledingstuk
€4,50
Vraag een bedrukking aan
Bedrukking per kledingstuk
€4,50
Vraag een bedrukking aan
Naar boven